AZ OLAJOK KIRÁLYNŐJE

Ha képesek lennénk megalkotni az ideális növényi olajat, milyen elvárásaink lennének? Ne égjen meg magas sütési hőfokon sem, tartalmazzon rengeteg telítetlen zsírsavat, kösse meg a káros szabadgyököket, csökkentse a koleszterin szintet, támogassa a szív és érrendszer, a szem, az immunrendszer egészséges működését, ugyanakkor legyen jó hatással bőrre, hajra is? Lehetetlen feladat lenne, ha a természet nem találta volna ki helyettünk a varázslatos avokádó olajat. Elhoztuk a Nicholas Philby Extra szűz, első sajtolású, hidegen sajtolt Avokádó olajat, a természet ajándékát!

Az Avokádó olajról

Avokádó olajAz avokádó fő termőhelyei az USA, Mexikó, a karib-tengeri szigetek, Brazília, Indonézia, Új-Zéland, Izrael és Dél-Afrika. Az olajat az érett gyümölcs húsából préselik, majd további felhasználástól függően csak leszűrik, vagy további finomítási eljárásoknak vetik alá.
Az avokádó olaj 85%-ban telítetlen zsírsavakból áll, és gazdag A-, E- és D-vitaminokban is. Antioxidáns vitaminjainak köszönhetően kevésbé avasodik.

Nicholas Philby avokádó olajunk kitűnő salátákra, sült húsokra, önmagában fogyasztva.
Magas füstölési pontja miatt (255oC felett) magas hőfokú sütésre is alkalmas.

Többet erről : http://www.selectfood.hu/2013/01/jo-tudni-az-olajok-heviteserol.html#.VsNGeXYve00

Nézzük meg, milyen kedvező hatásokkal járhat Nicholas Philby hidegen sajtolt, extra szűz avokádó olajunk rendszeres fogyasztása!


Avokádó olajAntioxidáns hatása – a szabad gyökök ellen
Az antioxidánsok legfontosabb szerepe, hogy semlegesítsék a szervezetben keletkező káros szabad gyököket és erősítsék a szervezet védekezőképességét az oxidatív stressz során keletkező káros savakkal szemben.

Béta-sitosterol tartalma– a koleszterin szint csökkentésére
A béta-sitosterol a leggyakoribb növényi szterol, mely szerkezetében nagyon hasonlít a koleszterinhez, legfontosabb feladata a szervezet lúgosítása, valamint az LDL-koleszterin szint csökkentése.

Olajsav tartalma – a szív és érrendszer karbantartása
Az olajsav egy telítetlen omega-1 zsírsav, mely természetes formában megtalálható több növényben. Az egyik legegészségesebb étkezési zsírsavként fontos szerepet játszik a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében, emellett a szervezet enyhén lúgos állapotának fenntartásában.

Omega-3 zsírsav tartalma – a szív és érrendszer egészségéért
Az omega-3 egy esszenciális zsírsav, mely elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Fontos szerepet tölt be az agy működésében, valamint a gyermekek fejlődésében és növekedésében. Csökkenti a szervezetben kialakuló krónikus gyulladásokat, csökkenti a szívbetegségek, ízületi gyulladások és bizonyos rákos betegségek kialakulásának rizikóját. Szervezetünk előállítani nem tudja, csak megfelelő táplálkozás révén juthatunk hozzá.

Lutein tartalma – a szem egészségéért
A lutein, mely egy rendkívül hatékony fitonutriens, fontos szerepet tölt be a szervezetben keletkező savak semlegesítésében.

Kálium tartalma – lúgosításban segít
A kálium az egyik legfontosabb lúgosító elem a szervezetben, a sejteken belüli folyadék „tenger” legfőbb kationja, mely nagy mennyiségben van jelen az avokádóban.

E-vitamin tartalma – az immunrendszer támogatója
Az E-vitamin egy erős zsírban oldódó antioxidáns vitamin, mely támogatja az immunrendszer működését, ezáltal segíti a szervezetet a kórokozók elpusztításában.
Pár indok amiért Nicholas Philby avokádó olajunkat nem csak sütéshez és salátákhoz érdemes használni: jótékony hatása van bőrre és hajra!


Avokádó olajAz avokádó olajban található fitoszterinek felépítésükben hasonlóak a bőrben található koleszterinhez, ennek köszönhetően kiválóan ápolja a száraz, kirepedezett bőrt. Hatékonyan lép fel az ekcéma kellemetlen tüneteivel szemben. Elősegíti a bőr sejtjeinek megújulását, gyakran alkalmazzák érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr esetén és hegek kezelésére is. Az avokádóolaj kiváló regeneráló. Fitoszterineket, A, B, C, D, E, K vitaminokat és klorofillt is tartalmaz. Antioxidáns vitaminjainak köszönhetően idősödő és érett bőr ápolására is használható, emellett kevésbé avasodik. Masszázsolaj és natúr kozmetikumok készítéséhez is ajánlott. Az emberi szervezet kollagén előállítási képessége az idő múlásával egyre lassul. Az avokádó olaj természetes módon serkenti a szervezet kollagén termelését, mely a ráncok feltöltésében és bőrünk rugalmasságának megőrzésében játszik szerepet.
Használják száraz, igénybevett haj regenerálására, táplálására.

Lupita Nyong’o Oscar díjas színésznő is ezt használja a bőrére!

http://thestir.cafemom.com/beauty_style/169543/avocado_oil_is_the_beauty

 

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
  • “Nagyon ízletes, finom minden. Nekem a kolbász tetszett a legjobban, meg az, hogy minden tartósítószer mentes!”

    - Deák Bill Gyula Artisjus-díjas blues énekes, a magyar blues királya -
  • “Ez a miccs a grillerek közt messze a legjobb!”

    - Horvát Csaba magasépítő technikus -
  • “…nem gondoltam volna, hogy több, mint 10 év vendéglátói múlttal egy hamburger húspogácsa még meglepetést tud okozni! És, hogy csináljuk? Nálad kell megrendelni?”

    - Szabó Zoltán szakács -
  • “…Én csak vegán ételeket fogyasztok, de Máté és az apja imádják! A férjem paleo diétázik, szóval nem mindennapi látvány a hűtőnk! Legtöbbször csak Máténak és magamnak vásárolok, de ha meg szeretném lepni őket, veszek két doboz Miccset. Rituális sütést rendeznek, nagyon élvezik. Nekik a Miccs, nekem a grillezett padlizsán a kedvencem!”

    - Vizyné Kovács Dalma asszisztens -
  • „Köszönöm a linket, megosztom a profilomon. Eddig minden sütéshez olíva olajat használtam, nem tudtam, hogy magas hőfokon megéghet. Mindig teszek olíva, vagy avokádó olajat a salátákra, de sütéshez már csak avokádó olajat használok!”

    - Papp Dóra egyetemi hallgató -