PRÉMIUM MICCS -A grillszezonok sztárja!

Ki ne ismerné a legendás Erdélyi csemegét, melynek puszta látványától, vagy csak gondolatától is azonnal nagyokat nyelünk? Aki egyszer evett „micit”, vagy „mititejt”, sosem feledi, aki még nem, itt az ideje, hogy megtapasztalja, miért lehet erre a finomságra olyan könnyen rászokni. Igaz, ez az ízletes és tápláló ínyencség nem sorolható a káros szenvedélyek közé, mivel magas fehérjetartalmával jótékony hatást gyakorol a szervezetre, zsírtartalma az idegrendszer helyes működésre. Összetevői alapján a paleo táplálkozás étrendjébe is illik, energiát ad és támogatja az izomépülést, regenerációt. Ennyit a biológiáról és sportról, üljünk vissza az asztalhoz!

Erdély varázslatos tájain barangolva szinte minden sarkon belebotlunk és mindenhol máshogy készítik. Az általunk alkotott gasztronómiai ínyencségnek a Gourmand Grill Prémium MICCS nevet adtuk. A húsok kiváló minősége és a fűszerek varázslatos harmóniája teszi ellenállhatatlanná ezt a feledhetetlen csemegét, melyről méltán mondható: „a Miccsek királya”.
Egy régi, családi recept, melyben az Erdélyi MICCS –ek pompázatos ízkavalkádját tökéletesítettük, vívta ki megannyiszor vásárlóink elismerését. Általában Erdélyben a MICCS-et háromféle húsból: marha, birka és sertéshúsból készítik. Az általunk készített termék nem tartalmaz birkahúst, így, akik nincsenek oda a gyapjas jószágért, azok is bátran fogyaszthatják. Akik ellenben azt gondolnák, hogy márpedig birkahús is kell az ízletes eledelbe, még nem kóstolták a Gourmand Grill Prémium MICCS–et! Vigyázat, függőséget okoz!
Minden termékünk, így Prémium MICCS csemegénk elkészítésénél is kizárólag kiváló minőségű, természetes alapanyagokat használunk. Szigorú elvárásainknak megfelelően a felhasznált fűszerekben sem tűrünk oda nem illő szereket, például csomósodás gátló anyagokat.Az általunk készített termék minden káros adalékanyag, színezék, tartósítószer és ízfokozótól mentes. 80% marhahúst, 10% sertéshúst és vízben elkevert természetes fűszereket tartalmaz, valamint az eredeti Erdélyi receptekhez híven szódabikarbónát*, így a hús könnyű szerkezetű, szaftos és ínycsiklandóan zamatos lesz.

Különlegesen finomra vágyik, vagy elkápráztatná vendégeit? Ez Prémium Miccsa fenséges, sütésre kész, fűszerezett – formázott grillhús a legjobb választás! Ideális elkészítése grillrácson, parázs fölött, de süthető serpenyőben is! Fontos, hogy ne legyen fagyos, teljesen kiolvadjon sütés előtt, különben sütésnél teljesen kiszárad! Jól felforrósított rácson, vagy serpenyőben megsütve, kiváló ebéd, vagy vacsora, nagyszerű sör- vagy borkorcsolya! Köretként friss kenyér és mustár ajánlott!

Elkészítési javaslat:

(Grillsütő)

  1. Készítsen a grillsütőben izzó, már nem lángoló parazsat!
  2. A sütőrácsot kenje át vékonyan zsiradékkal (tipp: erre a célra használjon szalonnát)!
  3. A MICCS rudakat helyezze a rácsra, 2-3 perc után grillcsipesszel, vagy grill-lapáttal fordítsa át negyed fordulatot a következő oldalára! Süsse minden oldalát addig, míg a termék ízlése szerint átsül!
  4. Miután minden oldalát ízlés szerint átsütötte, a csemege kész! Sütési javaslat: Először minden oldalát csak addig süsse, míg az magától el nem engedi a grillrácsot, így kérget süt a húsra! Ezután készre sütheti minden oldalát, de ne süsse száradásig, így biztosan szaftos marad a csemege! Ha kettévágva a közepének még enyhén rózsaszínes árnyalata van, akkor olyanra sütötte, amilyenre mi szoktuk! Ha erősebb rózsaszínre szeretné sütni a közepét, maghőmérővel ellenőrizze: a hús belsejének el kell érnie a 70-75 fokot!

(Serpenyő, Rostlap)

  1. A felforrósított teflon serpenyőt kenje át egy kevés olajjal!
  2. Helyezze a MICCS rudakat a serpenyőbe, 2-3 perc után fakanállal, vagy fa csipesszel fordítsa át negyed fordulatot a következő oldalára! Süsse minden oldalát addig, míg a termék ízlése szerint átsül!
  3. Miután minden oldalát ízlés szerint átsütötte, a csemege kész! Sütési javaslat: Először minden oldalát csak addig süsse, míg az magától el nem engedi a grillrácsot, így kérget süt a húsra! Ezután készre sütheti minden oldalát, de ne süsse száradásig, így biztosan szaftos marad a csemege! Ha kettévágva a közepének még enyhén rózsaszínes árnyalata van, akkor olyanra sütötte, amilyenre mi szoktuk! Ha erősebb rózsaszínre szeretné sütni a közepét, maghőmérővel ellenőrizze: a hús belsejének el kell érnie a 70-75 fokot!

 

szódabikarbóna* röviden:
A nátrium-hidrogén-karbonát, vagyis a szódabikarbóna jelen van a természetben. Az aszkorbinsavhoz, vagyis C-vitaminhoz hasonlóan, por formában előállítható és szintén igen kedvező hatással bír az emberi szervezetre. Már tudjuk, milyen veszélyeket rejt a szervezet elsavasodása. A szódabikarbóna nem csak a gyomorégést képes természetesen megszüntetni, de rendszeres bevitele lúgosító hatással bír, mellyel visszafordítható, vagy megelőzhető a szervezet elsavasodása.

VÁSÁRLÓI VÉLEMÉNYEK
  • “Nagyon ízletes, finom minden. Nekem a kolbász tetszett a legjobban, meg az, hogy minden tartósítószer mentes!”

    - Deák Bill Gyula Artisjus-díjas blues énekes, a magyar blues királya -
  • “Ez a miccs a grillerek közt messze a legjobb!”

    - Horvát Csaba magasépítő technikus -
  • “…nem gondoltam volna, hogy több, mint 10 év vendéglátói múlttal egy hamburger húspogácsa még meglepetést tud okozni! És, hogy csináljuk? Nálad kell megrendelni?”

    - Szabó Zoltán szakács -
  • “…Én csak vegán ételeket fogyasztok, de Máté és az apja imádják! A férjem paleo diétázik, szóval nem mindennapi látvány a hűtőnk! Legtöbbször csak Máténak és magamnak vásárolok, de ha meg szeretném lepni őket, veszek két doboz Miccset. Rituális sütést rendeznek, nagyon élvezik. Nekik a Miccs, nekem a grillezett padlizsán a kedvencem!”

    - Vizyné Kovács Dalma asszisztens -
  • „Köszönöm a linket, megosztom a profilomon. Eddig minden sütéshez olíva olajat használtam, nem tudtam, hogy magas hőfokon megéghet. Mindig teszek olíva, vagy avokádó olajat a salátákra, de sütéshez már csak avokádó olajat használok!”

    - Papp Dóra egyetemi hallgató -